Nadácia Tipsport podporila Beh pre pamäť národa

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa v sobotu 20. mája s podporou Nadácie Tipsport uskutočnil charitatívny Beh pre pamäť národa. Na akcii organizovanej občianskym združením Post Bellum sa zúčastnili aj predstavitelia Tipsportu.

Podujatie malo pripomenúť, aby sme nezabudli na osudy obetí holokaustu, politických väzňov, disidentov, vojnových veteránov a všetkých bojovníkov a bojovníčok za slobodu.

„Všetky financie, ktoré sa nám podarilo vyzbierať v rámci štartovného, budú využité na rozšírenie archívu Memory of Nations – ten zachytáva príbehy pamätníkov pre ďalšie generácie,“ avizovala riaditeľka Post Bellum Sandra Polovková.

 

Beh pre pamäť národa je pre všetkých

Na prvom ročníku sa stretli bežci aj nebežci všetkých vekových skupín, nakoľko traťové profily boli rozmanité. V ponuke boli behy na 10 km, 5 km a tiež prechádzka na 1 km. K tomu všetkému sa organizoval aj detský beh na 500 m.

„Beh organizujeme s profesionálmi tak, aby si ho mohli užiť všetci, ktorým záleží na tom, aby sa minulosť viac neopakovala. Počas Behu pre pamäť národa môžete bežať so spomienkou na konkrétne osoby, skupiny alebo hodnoty, ktoré účastníci považujú za dôležité. Bežci si ich jednoducho napísali na vyhradené miesto na štartovacom čísle,“vysvetlila Sandra Polovková.

 

Zastúpenie mala aj Nadácia Tipsport

Nadačné farby prišli hájiť kolegovia z Českej republiky, na čele s Vaškom Sochorom a Markétou Světlíkovou, pridal sa aj kolega Michal Peterka z agentúry, ktorá dlhoročne pomáha riešiť PR aktivity v tandeme s komunikačným tímom. Slovensko bolo zastúpené Filipom Timárom a trénerský dozor vykonával Boris Chmel.

Vzhľadom na to, že táto správa sa nezačala bombastickým titulkom, tak je jasné, že ani jeden z tipsporťákov nevyhral. Najlepšie – na 40. priečke skončil Michal Peterka, za ním nasledoval Filip Timár na 61. mieste a Vašek Sochor uzatváral prvú 100-ku bežcov na trati dlhej 5 km. Markéte Světlíkovej priniesla prechádzka na 1 km 7. pozíciu.

Po vyhlásení výsledkov zo súťažných behov si všetci zúčastnení užili kultúrny program. Deti sa tešili z Teátra Komika, dospelí si prišli na svoje pri hudobných koncertoch kapiel Preßburger Klezmer Band, Modré hory a Orchester Jeana Valjeana.

Další články

Analýzy

Mapu darcovstva považujeme za dôležitý krok k rozvoju filantropie na Slovensku. Poskytuje darcom, verejnoprospešným organizáciám a verejnosti transparentné informácie o filantropických zdrojoch, vďaka ktorým občiansky sektor Celý článok