Premeňte spolu s APPkou vaše spálené kalórie na finančnú pomoc

Aj ty môžeš dať svojmu pohybu zmysel. Tak znie slogan mobilnej aplikácie APPKA, ktorá v spolupráci s Nadáciou Tipsport pomôže amatérskym hendikepovaným športovcom.

Pointa je jednoduchá. Stiahnite si do mobilu aplikáciu APPKA a každou aktivitou viete pomáhať konkrétnym životným príbehom. Spálené kalórie sa v aplikácii premieňajú na finančnú pomoc pre osobu, ktorú si zvolíte.

„Uvedomujeme si, o koľko viac energie a driny musia zo seba vydať hendikepovaní športovci, ktorým osud pripravil do cesty náročné prekážky. Ich odhodlanie či nezlomná vôľa sú vzorom aj pre zdravých ľudí,“ uviedol vedúci komunikácie a CSR Tipsport SK Filip Timár.

Prvé príbehy športovcov budú pridané 16. decembra, následne v intervale každý mesiac. Nadácia Tipsport sa v období od decembra 2023 do apríla 2024 stane jediným a teda exkluzívnym finančným partnerom v APPKE.

„Podporíme dvanásť amatérskych športovcov z rôznych športových odvetví, každého sumou maximálne 2000 eur. Spolu sme teda vyčlenili na tento projekt 24 000 eur,“ poznamenala správkyňa Nadácie Tipsport Lucia Štefánková a doplnila: „Cieľavedomosť a odvaha zdravotne hendikepovaných športovcov si zaslúžia uznanie i našu pozornosť. Preto podporujeme týchto ľudí a sme radi, že aj vďaka nášmu finančnému príspevku majú možnosť napredovať vo svojom obľúbenom športe,“ doplnila správkyňa Nadácie Tipsport Lucia Štefánková.

 

Aplikáciu APPKA má k dnešnému dňu vo svojich telefónoch už 28 000 užívateľov. Pridajte sa do tejto komunity aj vy.

Menoslov podporených športovcov od Nadácie Tipsport:

Ďalšie informácie nájdete na webe: https://appka.app/.

Další články

Analýzy

Mapu darcovstva považujeme za dôležitý krok k rozvoju filantropie na Slovensku. Poskytuje darcom, verejnoprospešným organizáciám a verejnosti transparentné informácie o filantropických zdrojoch, vďaka ktorým občiansky sektor Celý článok